Nyhetssidan

2010/09/22

Yo!

Det var aldeles för länge sedan jag uppdaterade sidan men vill dela med mig av vad som händer. Sommaren är slut och det blev inte lika mycket livespelningar som jag hade tänkt mig. Öland Roots blev iaf mycket fett och som vanligt var festivalen full av bra vibes. De skivor som jag för mer än ett år sedan hade tänkt släppa är fortfarande under arbete. Tiden har lite svårt att räcka till numera men inspelning är på gång och jag tror att materialet kommer att uppskattas. Tills skivorna kommer så finns det iaf en ny låt att ladda ner. Låten är producerad av TSBTR(TheSoulBeatsTheRiddim) och rytmen heter "Heavenly". Vill du ladda ner låten så gör du det enklast på www.tsbtr.com och låten heter "Real Life Online"

 

Något annat som just avslutats är riksdagsvalet och vi vet ju alla vid det här laget hur det gick. Borgarna ska regera 4 år till så alla vi vanliga arbetare får hålla i hatten och kämpa på i motvind. Tyvärr kom också SD in i riksdagen och jag hoppas att alla anstränger sig för att försvåra dessa rasisters arbete så till den grad att de ger upp. Vi måste med alla medel visa att vi inte accepterar den människosyn som de representerar.

Det var allt för den här gången!

Ha det bra gott folk och stå på er i vårt blåa land!

/Cricket

 

2009/08/13

Greetings!

Sommaren börjar snart övergå till höst men vad gör det när man kan lyssna på reggae i kylan. Sommaren har vart full av jobb både med gig och vardagskneget. Jag hoppas att ni som velat iaf fått möjligheten att se mig live.

Spelningen på Halmstad Roots var verkligen fet och är det någon som har bilder eller videoklipp får ni gärna skicka dem. även Uddevalla var kanonbra och jag vill verkligen bigga up arrangörerna. Jag spelar även i Sala den 15 aug och på Eksjö Festivalen den 28 aug så kom dit gott folk!

Arbetet med nya skivor har även dragit igång så snart hoppas jag ni får nya tunes att lyssna på. Dels kommer jag att slutföra den påbörjade skivan med HipHop producenten Mayate men även en till skiva i sammarbete med Mr.Slaop är på G.

Skivan med Mayate  kommer bli helt baserad på HipHop beats och tanken är att fånga en storstadsreggaevibe på nått sätt. Kommer att ta med en del gäster på skivan så som några svenska rappare och kanske något svenskt reggaenamn också. Den andra skivan som sker i sammarbete med Mr.Sloap kommer att innehålla rytmer från olika producenter  och skilja sig lite rent stilmässigt från tidigare släpp med mer dancehall och lite mer modern roots.

Tidigare har jag annonserat här på sidan om att jag vart intresserad av att göra en musikvideo. Tyvärr har jag inte haft tiden att styra upp detta men till de nya skivorna är tanken iaf 2 st videos. Jag vill tacka alla som hört av sig och bidragit med idéer och erbjudit sig att hjälpa till!

Jag återkommer snart med mera nyheter om de nya släppen men troligtvis blir de iaf inte klara innan jul.

Ta hand om er därute och håll huvudena högt!

Blessings!

/Cricket

 

 

2009/04/25

Vill börja med att tacka alla för den fina respons jag fått på "Cricket del 3". Det är alltid lika kul när folk uppskattar det man gjort. För tillfället försöker jag att få in så mycket spelningar som möjligt runt om i Sverige så alla ni som önskar ska ha en chans att se mig live under våren och sommaren. Skulle vara roligt med en liten turné men kan i nuläget inte lova att det blir så.

Den 27 juni kommer jag att befinna mig på västkusten så alla ni klubbägare och arrangörer i närheten har ett bra läge att boka in en spelning på just ert ställe. Desto fler gig i anslutning till den 27 juni på västkusten ger er som arrangörer ett fördelaktigare pris. Så passa på nu!

I stockholm kommer jag att fortsätta spela på Club PumPum tillsammans med ReggaeologySound i slutet av varje månad. Vi har flyttat klubben till K2 som ligger vid Sanstull för att få bättre lokaler. ReggaeologySound består av selecta Rastaman, selecta Ridd samt Diegojah, Leafy och Ras Cricket. På dessa spelningar kör vi strictly soundsystem style så det blir inga långa livesett med varje artist utan vi byter av varandra på micken under hela kvällen. Alla gånger vi kört hittils har det vart galet bra vibe på dansgolvet och vi lovar att ni inte blir besvikna. Så har du inte redan vart på klubben och vet hur bra det är måste du ta dig dit fortast möjligt ;)

Det var allt för den här gången men återkommer snart med nya uppdateringar.

Blessings!

/Cricket

 

 

 

Nu är den nya skivan här! Jag kan stolt meddela att den finns att ladda ner gratis här på hemsidan och i köpversion med extramaterial på dondada.se.

Mycket har hänt under det senaste året. Skivan var tänkt att släppas redan våren 07, men jobb, spelningar och vardagen har gjort att releasen har fått vänta fram tills nu. Bättre sent än aldrig! De som är sugna på extramaterial kan gå in på dondada.se och köpa skivan, den innehåller engelska versioner på några av rytmerna.

Ni som har besökt min hemsida då och då har säkert märkt att den inte uppdateras så mycket. Detta ska det bli ändring på! Jag har tänkt hålla sidan uppdaterad varje vecka så att ni löpande kan få den information ni söker.

Under det gångna året har responsen varit över all förväntan och många har hört av sig till mig med olika frågor. Den vanligaste frågan är om jag kan skicka mina texter, men många undrar också om jag kan komma till deras ort och spela.
Vad det gäller texter till mina tidigare låtar så skickar jag dem aldrig. Detta för att många av texterna inte finns nedskrivna, men också för att jag inte haft tid att skriva ner dem och lägga upp dem. I nuläget kommer detta att bestå men det kan hända att jag lägger upp en del av texterna framöver.
För att jag ska komma till er stad och spela behöver jag er hjälp! Det du kan göra är att kontakta din lokala klubb eller arrangör av annat slag och tipsa dem om min hemsida där de kan boka mig, eller be dem skicka ett mail till: contact@rascricket.se.

Många har upptäckt min musik via youtube.com, där många av mina låtar finns att lyssna på. De flesta av låtarna som ligger där har jag inte lagt ut själv. Det är smickrande när folk vill sprida låtarna och få fler att lyssna, men detta har i en del fall gett upphov till diskussion bland de som kommenterar låtarna. Många gånger har jag inte kunnat identifiera mig med vad som skrivs där.
Jag vill klargöra att låten "Skin" handlar om kärlek till min flickvän och inget annat. Vad gäller låtarna ”Polisen slår” och ”Polisen dom”, så stöder jag inte idiotkommentarer som "döda snuten", "ACAB", "snuthoror" och liknande. Det jag vill med mina låtar om polisen är att väcka debatt, men en debatt kan inte föras på det viset som många av er uttrycker er. Jag förstår er frustration och ilska men det enda sättet att få till en förändring är att uttrycka oss väl och vara pålästa i mötet med våra meningsmotståndare.

Om ni vill lägga upp mina låtar på youtube eller i andra videoforum, så ber jag er länka till min hemsida, så att fler hittar hit. Vill ni sprida min musik, sprid hellre min hemsideadress, då kan folk ladda ner låtarna härifrån. På detta sätt kan fler hålla sig uppdaterade om spelningar och nya släpp, och eftersom jag släpper mina låtar gratis är det viktigt för mig att jag får publik till mina spelningar. Jag är tacksam för att ni sprider ordet!

Jag efterlyser just nu någon som kan göra animerad film. Jag skulle vilja göra en animerad musikvideo till en av låtarna på skivan. Jag kan tyvärr inte erbjuda någon större ekonomisk ersättning för ett sådant jobb, men kanske har du det som hobby och skulle tycka det var kul att göra en sån grej. Även ickeanimerad musikvideo är av intresse. Alla förslag välkomnas.